Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

CHALLEDU

Δελτίο τύπου Legends of Disability

  • από

Legends of Disability- Μια έμπνευση για όλους

Frida Kahlo, Σπύρος Νταντανίδης, Δημήτρης Κοντοπίδης, Steven Hawking, Ανθή Καραγιάννη, Ray Charles,  Βιβή Χριστοδουλοπούλου. Τι κοινό έχουν οι άνθρωποι αυτοί; Κάποιοι ίσως θα απαντούσαν ότι όλοι παρουσιάζουν κάποια μορφή αναπηρίας. Το σημαντικό όμως είναι ότι όλοι έχουν καταφέρει να συμβάλλουν σημαντικά σε κάποιο τομέα της κοινωνίας ξεπερνώντας όποια εμπόδια και αποδεικνύοντας ότι όλα είναι δυνατά.

To καινοτόμο έργο “Legends of Disability” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund* με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU- inclusion | games | education και εταίρους τους ΠΕΡΠΑΤΩ, BEST BUDDIES Ελλάδας και ΦΡΟΝΤΙΖΩ στοχεύει στην ενδυνάμωση ανθρώπων με αναπηρίες όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων μέσω της ανάδειξης Role models.

Οι άνθρωποι με αναπηρίες στην Ευρώπη αποτελούν το 10-15% του πληθυσμού, ενώ στην Ελλάδα ζουν περίπου 1.000.000 άτομα με αναπηρία ενώ πάνω από 50% είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για θέματα αναπηρίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. οι  άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο κίνδυνο “φτώχειας ή αποκλεισμού”  ή μένει μέσα σε “νοικοκυριά με υλική υστέρηση”. Παράλληλα ο δείκτης απασχόλησης είναι εξαιρετικά χαμηλό και ο δείκτης ανεργίας πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλη ομάδα πληθυσμού. Τέλος 70% των ανθρώπων με αναπηρία δηλώνουν στις έρευνες ότι δεν έχουν κανένα hobby ή περιορισμένη συμμετοχή σε μέσα και δομές κοινωνικής δικτύωσης. 

Στόχος του έργου “Legends of Disability “ είναι να εμπνεύσει ανθρώπους με αναπηρία μέσα από τα Role models να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας παρέχοντας ταυτόχρονα εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματά τους στο κοινό. Επιμέρους στόχοι είναι

-η ανάδειξη και προβολή role-models διαφόρων ηλικιών

-ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, των δεξιοτήτων και του επαγγελματικού προσανατολισμού ανθρώπων με αναπηρίες

-η δημιουργία εργαλείων και δράσεων αυτοσυνηγορίας

-η ενίσχυση δεξιοτήτων επαγγελματιών που δουλεύουν με ανθρώπους με αναπηρία και φροντιστών στην εφαρμογή Game-based μεθόδων 

-η άρση των προκαταλήψεων και η ευαισθητοποίηση του κοινού

Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη το παιχνίδι και εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει Role models-ανθρώπους με αναπηρία έχει αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή!

Θέλετε να παίξετε πρώτοι το παιχνίδι και να μας πείτε τη γνώμη σας; 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το έργο Legends of Disability, τους εταίρους και για τις δράσεις μας; 

Ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ !

*Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Μάθετε περισσότερα: www.activecitizensfund.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *