Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

CHALLEDU

ABI GAMES

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, η  Challedu ΑΜΚΕ- inclusion|games|education και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, συνδιοργάνωσαν στις 2-4 Νοεμβρίου 2018, τo 1ο ABI GAMES FESTIVAL- σχεδιάΖΟΥΜΕ και παίΖΟΥΜΕ στο ΦΑΣΜΑ του Αυτισμού, ένα μοναδικό τριήμερο φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για παιδιά με αυτισμό.

Επαγγελματίες σχεδιαστές παιχνιδιών, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, γονείς παιδιών με αυτισμό και φοιτητές ένωσαν τα ταλέντα και τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν παιχνίδια που ενδυναμώνουν δεξιότητες των παιδιών και βοηθούν στην συμπερίληψή τους στην κοινωνία. Βασικοί στόχοι ήταν:

  • Τα παιδιά με αυτισμό ηλικίας 4-18 ετών να αλληλεπιδράσουν με μαθητές, φοιτητές, γονείς, επαγγελματίες, game-designers και πολίτες στο ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργεί το παιχνίδι ενδυναμώνοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
  • Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι κάτοικοι και οι game-designers να ενημερωθούν για τον αυτισμό, να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν πρακτικά επαγγελματικές διεξόδους.

Οι πάνω από 150 συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το κλίμα και τα χαρούμενα συναισθήματα που ένιωσαν παίζοντας με τα παιδιά. Οι γονείς των παιδιών κατέθεσαν με συγκίνηση την ευτυχία που ένιωσαν καθώς βρέθηκαν σε μια κοινότητα ανθρώπων που αγκάλιασαν εκείνους και τα παιδιά τους. Από το φεστιβάλ γεννήθηκαν 12 νέα παιχνίδια (2 χώρου, 3 digital και 7 επιτραπέζια) τα οποία ενθουσίασαν τα παιδιά και τους ειδικούς παιδαγωγούς καθώς κάθε ένα από αυτά αναφέρονται στην ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων των παιδιών. Η διπλάσια συμμετοχή σε σχέση με αυτήν που είχε προβλεφθεί καθώς και η συνολική αξιολόγηση των συμμετεχόντων τεκμηριώνει την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και την ανάγκη για συνέχιση και επανάληψή της.

Δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Τις παρουσιάσεις των παιχνιδιών μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: Παιχνίδια

Την έκθεση αποτελεσμάτων της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο:  Αποτελέσματα

Τις παρουσιάσεις των παιχνιδιών του 1ου ABI GAMES FESTIVAL μπορείτε να τις βρείτε στο σύνδεσμο: Παιχνίδια 1ο ABI GAMES FESTIVAL