Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

CHALLEDU

ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ

Κύριος στόχος του έργου “ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ” είναι ανάπτυξη ενός καινοτόμου πρωτότυπου ψηφιακού παιχνιδιού που θα απευθύνεται με σύγχρονο τρόπο σε μαθητές/τριες, νέους, νέες και ενήλικες και αφορά στον πολιτισμό και στην ιστορία του 20ου και 21ου αιώνα στην Ελλάδα με αναφορές στο παρελθόν και στο σήμερα.

Το ψηφιακό παιχνίδι έχει ως σημείο αναφοράς τα καλλιτεχνικά στέκια και το καλλιτεχνικό έργο των σύγχρονων καλλιτεχνών της Ελλάδας του 20ου και 21ου αιώνα από ένα ευρύ φάσμα τεχνών ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, κτλ. Καλλιτέχνες όπως οι Οδυσσέας Ελύτης, Νίκος Γκάτσος, Μάνος Χατζιδάκις, Μίλτος Σαχτούρης, Μιχάλης Κατσαρός, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Τσαρούχης, Γιάννης Μόραλης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Τσαρούχης, Εγγονόπουλος, Βαλαωρίτης, Γιώργος Σεφέρης, που σύχναζαν σε καφενεία και εστιατόρια όπως το Πατάρι του Λουμίδη, ο Μαγεμένος αυλός, το Ζοναρ’ς, το ζαχαροπλαστείο του Φλόκα, το Βυζάντιον, κ.α που θα ανακαλύψετε παίζοντας το παιχνίδι.

Ο παίκτης ακολουθεί την Ζηνοβία, μία νεαρή κοπέλα από την επαρχία, που φτάνει στην Αθήνα του 1960 ψάχνοντας τον θείο της. Καθώς τον αναζητά περιηγείται σε διάφορα γνωστά στέκια της εποχής και μαθαίνει για σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα, ενώ στο τέλος ανακαλύπτει πως η κατάσταση δεν είναι όπως την φαντάζεται.

Το σενάριο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ορισμένα πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις είναι βασισμένα σε πραγματικά, εμπλουτισμένα ωστόσο και αυτά με πολλά στοιχεία μυθοπλασίας.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού